Περιβαλλοντικά Webinar Δεκεμβρίου


Καλό μήνα σε όλους σας! Είμαστε σε περίοδο καραντίνας και περνάμε ακόμα περισσότερο χρόνο στο σπίτι με την οθόνη του υπολογιστή συνεχώς μπροστά μας. Μπορείς να γεμίσεις κάποιον από το χρόνο σου με όποιο από τα παρουσιαζόμενα webinar σου κεντρίζει περισσότερο το ενδιφέρον.  Έψαξα και  βρήκα διάφορα δωρεάν webinar στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με θέμα το περιβάλλον, πλαστική ρύπανση, ενεργειακά ζητήματα, δελφίνια. Ακολούθως μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για κάθε μία ξεχωριστά. 

Οι Ενεργειακές Κοινότητες μιλούν για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Ημερομηνία και ώρα

3/12/2020 14.30 -16.30 ΜΜ

Tύπος

Online εκδήλωση

Εγγραφή

Σύνδεσμος εγγραφής

Σελίδα εκδήλωσης

Σύνδεσμος facebook

 

Στην Ελλάδα περισσότερες από 400 Ενεργειακές Κοινότητες (ΕΚΟΙΝ), με στόχο να συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση.

Το εργαστήριο «Οι Ενεργειακές Κοινότητες μιλούν για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Εξελίξεις, προοπτικές και προκλήσεις», δίνει βήμα μέσω μιας ανοιχτής συζήτησης με Ενεργειακές Κοινότητες από όλη την Ελλάδα. Συζήτηση για τις  τελευταίες εξελίξεις και ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση, τη νομοθεσία και ειδικοί στον τομέα συμμετέχουν επίσης στη συζήτηση..

Θα πραγματοποιηθούν τρείς κύκλοι συζητήσεων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ενεργειακών Κοινοτήτων, των ειδικών προσκεκλημένων και του κοινού:
Κύκλος Α’ : Γνωριμία, δικτύωση και παρουσίαση Ενεργειακών Κοινοτήτων. (Διάρκεια 30’)
Κύκλος Β’: Χρηματοδότηση και θεσμικό περιβάλλον: Εργαλεία, προοπτικές, θεσμικό πλαίσιο, εξελίξεις και προκλήσεις. (Διάρκεια 60’)
Κύκλος Γ’: Ενεργειακή Δημοκρατία: Κοινωνική συνοχή, ενεργειακή φτώχεια, κοινωνική αποδοχή έργων ΑΠΕ. (Διάρκεια 30’)

To εργαστήριο αποτελεί το 1ο Energy Democracy Dialogue και συνδιοργανώνεται από την ELECTRA Εnergy Cooperative (στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου EUCENA) και το Ινστιτούτο INZEB, με την υποστήριξη του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace.

 

 




                                                             Uniting Against Single Use Plastic Pollution

 

Ημερομηνία και ώρα

3/12/2020

Tύπος

Webinar

Παρακολούθηση

Facebook Live - Climate Change Comission of Philippines


Παρουσίαση από την Climate Change Commission of Philippines με θέμα τη δράση μας ενάντια στα πλαστικά μίας χρήσης. Μπορείτε να παρακολουθήεστε την εκδήλωση μέσω facebook live ακολουθώντας την σελίδα της Climate Change Comission of Philippines.

 


Food Waste Reduction Webinar

Ημερομηνία και ώρα

8/12/2020 16:00 ΜΜ

Tύπος

Webinar

Σελίδα εκδήλωσης 

Σύνδεσμος facebook


Halifax Solid Waste διοργανώνει το webinar εστιάζοντας σε tips για το πώς να μειώσεις της σπατάλη τροφίμων κατά τη διάρκεια των γιορτών αλλά και κατά τι διάρκεια όλου του χρόνου. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα αγγλικά. Δεν απαιτείτε προεγγραφή.

 

 

 

         Το περιβάλλον στην εποχή της πανδημίας

Ημερομηνία και ώρα

9/12/2020 10:00 -15:00ΜΜ

Tύπος

Webinar

Παρακολούθηση  

Σελίδες facebook : Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον , Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη

Η καθιερωμένη ημερίδα του Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

φέτος θα γίνει διαδικτυακά. Θέμα της η επίδραση της πανδημίας στο περιβάλλον. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον  και του Ιδρύματος Λασκαρίδη στο facebook για περισσότερες πληροφορίες , μόλις ανακοινωθούν.

 

 

 

 


                   Dolphins of the Red Sea

Ημερομηνία και ώρα

10/12/2020 19:00 ΜΜ

Tύπος

Webinar

Εγγραφή  

Σύνδεσμος εγγραφής

Σελίδα εκδήλωσης

Facebook page : Red Sea Project

Το Red Sea Project διοργανώνει το webinar εστιάζοντας  στα δελφίνια της περιοχής. Η γλώσσα του webinar είναι η αγγλική. Θα παρουσιαστούν τα δελφίνια της Ερυθράς Θάλασσας, τη βιολογία τους, την κατάσταση διανομής και διατήρησής τους.

Θα ρίξουμε επίσης μια προσεκτική ματιά στον κώδικα συμπεριφοράς και τις βέλτιστες πρακτικές για να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να οργανώσουμε μια κατάδυση ή μια βόλτα με κολύμβηση με αναπνευστήρα με δελφίνια με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο

 




EnvStories: Environmental storytelling for all!


Ημερομηνία και ώρα

12/12/2020 11.00 ΠΜ

Tύπος

Webinar

Εγγραφή  

Σύνδεσμος εγγραφής

Σελίδα εκδήλωσης

Σύνδεσμος facebook 

Στα πλαίσια του Erasmus+ πρόγραμμα EnvStories «Environmental Storytelling for Sustainable Development» πραγματοποιείτε το webinar «EnvStories: Environmental storytelling for all!» με σκοπό την παρουσίαση της μεθοδολογίας, του εκπαιδευτικού υλικού, και των καλών πρακτικών του προγράμματος EnvStories μέσω παρουσιάσεων ερευνητών του ΕΚΠΑ και πρακτικού εργαστηρίου δημιουργίας ψηφιακών περιβαλλοντικών ιστοριών στην EnvStories πλατφόρμα. Συμμετέχουν καλεσμένοι από τον χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη καθώς και επαγγελματίες του χώρου της εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEM) κ.α. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

 

 

 

Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και
                   στο Instagram: @envgrblog

  • Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος MSc

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις