Aναζήτηση Εκτελεστικού Διευθυντή σε Νεό Περιβαλλοντικό Οργανισμό

 


 Tο Conservation Collective είναι ένα δίκτυο τοπικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που επικεντρώνονται στη προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Σε παγκόσμια κλίμακα έχει αρκετούς τέτοιους φορείς. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Ιονίου και στα νησιά των Κυκλάδων. Οι φορείς αυτοί είναι το Ionian Environment Foundation και το Cyclades Preservation Fund.  

 Στην ιστοσελίδα του Conservation Collective αναφέρεται ότι αναζητούν έναν άνθρωπο που θα ασχοληθεί με τη δημιουργία ενός αντίστοιχου φορέα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.  Αν έχετε γνώση από τη περιοχή έχοντας καταγωγή ή ζώντας σε αυτή  και αν σας αρέσει η ενασχόληση με τα ζητήματα που αφορούν την επίλυση βασικών προβλημάτων στο νησιωτικό χώρο ενώ παράλληλα έχετε σπουδάσει σε θέματα συναφή με το περιβάλλον μπορείτε να υποβάλετε το βιογραφικό σας σε έναν νέο οργανισμό με επίκεντρο τη συγκεκριμένη περιοχή.

 Η περιγραφή της θέσης αναφέρει ότι στόχος είναι η ανεύρεση χρηματοδοτήσεων από ιδιώτες και επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να υποστηρίξουν τη προσπάθεια για δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στα νησιά αυτά. Οι πέντε βασικοί τομείς δραστηριοποίησης του οργανισμού θα είναι: η διατήρηση της ποιότητητας του θαλάσσιου οικοσυστήματος , η προστασία του τοπίου και τοπικά τρόφιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρό νερό και διαχείριση αποβλήτων. 

 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής πρέπει θα ασχολείται με την εύρεση των χρηματοδοτήσεων, τη διαχείριση των κεφαλαίων και τις επικοινωνιακές δράσεις του οργανισμού. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου είναι η καλές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, γνώσεις  σε θέματα περιβάλλοντος ή θαλάσσιας βιολογίας και απταίστη γνώση ελληνικών και αγγλικών

 Περισσότερες πληροφορίες για τις απαιτήσεις της θέσης  μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο του οργανισμού. Η υποβολή βιογραφικού πρέπει να γίνει έως και τις 31/1/2021. 



Eπιμέλεια : Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος MSc


Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις