Δώρα για μια πιο eco friendly χρόνια !




 Έρχεται η νέα χρονιά και θα σπεύσεις να ψωνίσεις για τους δικούς σου ανθρώπους. Μπορεί να μη το γνωρίζεις αλλά το 5% των δώρων καταλήγουν στα σκουπίδια και μάλιστα κάποια δε χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ! Δυστυχώς αν και το νόημα των Χριστουγέννων είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, έχει μετατραπεί σε γιορτή καταναλωτικής μανίας. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις λίγη σημασία σε όσους έχουν τα ελάχιστα.

Όσο αφορά τους φίλους και συγγενείς σου μιας και θα αγοράσεις δώρα αυτή τη περίοδο προσπάθησε να κάνεις ecofriendly επιλογές!Υπάρχουν αντικείμενα που έχουν χώρο στη καθημερινότητα μας και παράλληλα μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον και σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.  H βάση όλων είναι μία. Η επαναχρησιμοποίηση! Κουζίνα, γραφείο, μπάνιο, περιποίηση, διασκέδαση, υπάρχει χώρος σε κάθε δραστηριότητα για τα προϊόντα αυτά. 

Μπουκάλια, κούπες, καλαμάκια είναι απαραίτητα για να καταναλώσεις τα αγαπημένα σου ροφήματα. Για τη περιποίηση σου , καλλυντικά,  σαμπουάν, οδοντόβουρτσές, ξυραφάκια, αποσμητικά και ένα σωρό ακόμα. Πολλά προϊόντα περιποίησης είναι διαθέσιμα στα site των καταστημάτων που ασχολούνται με τη προσπάθεια για #zerowastelife.  Μαχαιροπίρουνα και δοχεία φαγητού για το γεύμα των αγαπημένων σου στο γραφείο. Η λίστα με τα προϊόντα είναι πολύ μεγάλή και κάθε εταιρεία έχει πληθώρα επιλογών. Μπορείς να προσαρμόσεις τα δώρα σου στη προσωπικότητα και τη καθημερινότητα του καθενός. Επιλέγεις για τη φίλη σου που λατρεύει να βάφεται επαναχρησιμοποιούμενα make up pads , για τον coffee adict φίλο σου ένα ποτήρι για το καφέ του, κερομάντηλα για την αποθήκευση τροφίμων για τη μαμά σου. 

 Ίσως να θεωρείς πως δεν είναι τα πιο εντυπωσιακά δώρα. Ωστόσο, ανάλογα με το τι θα επιλέξεις μπορεί να το μετατρέψεις σε ένα μοναδικό δώρο που ο αποδέκτης θα το έχει κάθε μέρα μαζί του. Αρκετές εταιρείες σου δίνουν την επιλογή να προσωποποιήσεις ακόμα και το επαναχρησιμοποιούμενο thermos μπουκάλι ή ποτήρι με δικά σου σχέδια ακόμα και με το όνομα του κατόχου. 

Από την άλλη σκέψου ότι το δώρο σου δε προσφέρεται μόνο στο κάτοχο αλλά και στη προστασία του περιβάλλοντος. Ίσως δείχνεις το δρόμο για μία αλλαγή σε κάποιον που δε θα έκανε μία τέτοια αγορά και το δώρο σου θα γίνει μέρος της ζωής του.


Στο βίντεο μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες και να βρεις σύντομες πληροφορίες για το πρόβλημα που δημιουργούν κάποια από τα προιόντα που είναι μέρος της ζωής μας! Shop ecofriendly!!!



Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και
                   στο Instagram: @envgrblog


Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος 


Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις