Συλλέγουμε καπάκια- Δράση φοιτητών ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ



Κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες πλαστικών καταλήγουν στις θάλασσες. Μία δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό περιεχομένο είναιη συλλογή από καπάκια προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Οι  σπουδαστές του τμήματος Ναυτιλιακων του ΙΕΚ Όμηρος σχεδίασαν το πληροφοριακό χαρτόνι του κάδου συλλογής. 

Η δράση είναι η πρώτη  δράση συμμετοχής που οργανώνουν τα παιδιά του Α εξαμήνου και αφορά στην ενεργοποίηση και των σπουδαστών των υπόλοιπων τμημάτων του ΙΕΚ. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία προκειμένου να συλλεχθεί ποσότητα καπακιών που δυστυχώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας αρκετών φοιτητών. Αν και η επαναχρησιμοποίηση να έπρεπε να είναι για όλους μας η πρώτη δράση για τη μείωση των αποβλήτων δε πρέπει να παραβλέπουμε πως τα πλαστικά μπουκάλια υπάρχουν και χρησιμοποιούνται. 

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να δωθεί η δυνατότητα για ενργοποίηση της ευαισθητοποίησης με κάθε πιθανό τρόπο. Η συλλογή καπακιών για την ενίσχυση ατόμων που θα έχουν ένα άμεσο θετικό αποτέλεσμα στη καθηερινότητας τους ενισχύει τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το κοινωνικό φρόνιμα. Πρέπει να αναφερθεί πως οι σπουδαστές ετοιμάζουν αντίστοιχα και ένα κάδο συλλογής αποτσίγαρων που θα τοποθετηθεί στο χώρο του ΙΕΚ ήδη από την επόμενη εβδομάδα. 

Ανάμεσα στους βασικές μεθόδους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι η παρατήρηση, η κατανόηση των προβλημάτων και η επινόηση και υλοποίηση λύσεων. Η συνεργασία αυτή με τα παιδιά τα έχει όλα και νιώθω πόλυ #proudteacher. Για να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν δημιουργήσει και εικόνες με σχετικές πληροφορίες διαθέσιμες εδώ. 

 


Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και
                   στο Instagram: @envgrblog


Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις