Oλοκληρώθηκε η εκδήλωση Βιώσιμος Τουρισμός στα Νησιά του Αιγαίου


Στις 7-8 Νοεμβρίου 2022  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: “Βιώσιμος Τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου”.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Πρώην Α’ Γυμνασίου Σύρου, Ερμούπολη, Αίθουσα «Παρθενώνας». Παράλληλα, υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση μέσω zoom. Οι ομιλίες είναι διαθέσιμες για online παρακολούθηση ακόμα και αν δεν τα καταφέρατε στη διάρκεια του διημέρου. Ο σύνδεσμος είναι διαθέσιμος εδώ.

Τη διημερίδα συντόνισε το Κέντρο Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας, παρουσιάζοντας τις άμεσα συσχετιζόμενες υπο-δράσεις και τα αποτελέσματά τους , Hotel Footprinting και REproduct.  




Η παρουσίαση της δράσης Hotel Footprinting έγινε  από το κύριο Δημήτρη Λέκκα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήμα Περιβάλλοντος του  Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη κυρία Ελένη Ψώμου, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Η παρουσίαση της δράσης REproduct έγινε από το κύριο Παπανίκο, Αναπλήρωτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Η δράση REproduct του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοoικονομίας περιλαμβάνει τη συλλογή και προεπεξεργασία θαλάσσιων πλαστικών αποβλήτων, τη διεργασία έγχυσης, την αξιολόγηση των παραχθέντων υλικών και τον έλεγχο και ανάλυση για παραγωγή. Τελικό στάδιο είναι ο σχεδιασμός, η ανάλυση και η κατασκευή καλουπιού για την παραγωγή ενός νέου προϊόντος.



Οι ομιλίες και οι προσκεκλημένοι πολλοί και σημαντικοί. Η κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας είχε θέμα "Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία: Ευκαιρία ή αδιέξοδο;"  και παρουσιάστηκε από την Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, κυρία Αγγελική Κοσμοπούλου.  

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα: 

  • Εισάγοντας την Κυκλικότητα στο Σχεδιασμό και την Παραγωγή: Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία στα Νησιά του Αιγαίου
  • Ανακύκλωση και Βιώσιμος Τουρισμός: Ορθές Πρακτικές και Κοινωνικός Αντίκτυπος
  • Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Κυκλικής Οικονομίας για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • Καλές Πρακτικές Μείωσης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος σε Τουριστικές Επιχειρήσεις

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοικονομίας: https://bioeconomy.aegean.gr/



Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog
 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις