Εκδήλωση : Εμπορία αρωματικών φυτών μέσω δημιουργίας συνεταιρισμού παραγωγών

Η διατήρηση και η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού τομέα παραγωγής και μεταποίησης αρωματικών φυτών απαιτεί την ενίσχυση των ποιοτικών προσεγγίσεων, και ιδίως προς την κατεύθυνση της βιολογικής και φυσικής ετικέτας, η οποία ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος και είναι πιο επικερδής για τους παραγωγούς.

Το έργο ΕcoOils, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, υποστηρίζει την κατάρτιση Ευρωπαίων επαγγελματιών στην καλλιέργεια και μετατροπή αρωματικών φυτών προς την κατεύθυνση της ποιοτικής βιολογικής παραγωγής. 

Tο έργο EcoOils βασίζεται στις ικανότητες και την εμπειρία 6 ευρωπαίων εταίρων από 5 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία)

  • Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος - Ελλάδα
  • CDE Petra Patrimonia – Γαλλία
  • Université Européenne des Saveurs et Senteurs – Γαλλία
  • UNIVERSIDAD DE SALAMANCA – Ισπανία
  • Molise verso il 2000 scrl – Ιταλία
  • AVA Creations Foundation – Bουλγαρία


Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο του έργου EcoOils, webinar με θέμα: "Εμπορία Αρωματικών Φυτών μέσω δημιουργίας συνεταιρισμού Παραγωγών". Ομιλιτής θα είναι ο  κύριος Βασίλης Μητσόπουλος, Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραραγωγών Κοζάνης (https://safran.gr/el/), ο οποίος θα παρουσιάσει την πορεία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Συνεταιρισμός. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στη συνάντηση συμπληρώστε την Φόρμα Εγγραφής στην οποία θα βρείτε και τον σύνδεσμο του Zoom για την online παρακολούθηση.


Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog

 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις