Μεταμορφώνοντας πλαστικά μπουκάλια σε έργα τέχνης!





Ένας Γάλλος καλλιτέχνης δίνει μέσα από τις δημιουργίες του τη δική του λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν τα πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης. Ο William Amor έχει ως βάση της καλλιτεχνικής του προσέγγισης την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών. Πιο συγκεκριμένα, τα πλαστικά μπουκάλια αποτελούν βασική πρώτη ύλη για τις δημιουργίες του. Ο ίδιος  αναφέρει ότι "Τα πλαστικά απόβλητα είναι ένα τρομερό σύμβολο των υπερβολών της κοινωνίας μας και των καταστροφικών επιπτώσεων σε όλα τα έμβια όντα. Είναι αίρεση να θεωρούμε ένα άφθαρτο υλικό που προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές ως υλικό μιας χρήσης: μια αξιακή κρίση με εκτεταμένες συνέπειες".



Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εξειδικεύσει την τεχνογνωσία του σχετικά με την επεξεργασία των πλαστικών μπουκαλιών ως πρώτης ύλης για τα έργα του. Έτσι, δημιουργεί εξαιρετικά κομμάτια και συνθέσεις που διακοσμούν τόσο το χώρο όσο και ακριβά αρώματα και ποτά, δίνοντας νόημα στον ορισμό του upcycling. Οι δημιουργίες του είναι μαγικές. Λουλούδια όλων των ειδών, όλων των χρωμάτων, όλων των μεγεθών. Οι φωτογραφίες που θα δεις από τα έργα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν. Μάλιστα, κάποιοι χαρακτηρίζουν τα λουλούδια που δημιουργεί από πλαστικό πιο αληθινά και από αυτά που υπάρχουν στη φύση. 



Ο William Amor είναι ένας καλλιτέχνης που ευαισθητοποιεί το κοινό μέσω της τέχνης του για περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο ίδιος ονοματίζει τα έργα του ως Les Créations Messagères ή Δημιουργίες που φέρουν ένα μήνυμα. Το μήνυμα που ο ίδιος θέλει να μεταφέρει είναι η μείωση και αξιοποίηση των πλαστικών  μίας χρήσης και η ανάγκη περιβαλλοντικής ενεργοποίησης της κοινωνίας γύρω από το θέμα. Το έργο του θεωρήθηκε τόσο σημαντικό ώστε κατά τη διάρκεια της COP21 το 2015 παρουσίασε τις πρωτότυπες δημιουργίες του. 


Μπορείς να δεις περισσότερες εικόνες από τα έργα του πατώντας εδώ



Βρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog



Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις