Καθαρίσαμε το ιερό νησί της Δήλου με την All for Blue

                                  

Οι Κυκλάδες έλαβαν το όνομα τους καθώς σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου. Κάποτε αυτό το νησί ήταν σημείο συνάντησης και εμπορίου του κόσμου. Σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO και χρήζει όλων των απαραίτητων μέτρων για τη προστασία του. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στη περιοχή σε συνδυασμό με τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου αρκούν ώστε να υπάρχουν σκουπίδια και σε αυτό το ακατοίκητο νησί. 

                                   

Η Δήλος είναι κομμάτι του Δήμου Μυκόνου. Ξεκινώντας λοιπόν από το παλιό λιμάνι της Μυκόνου Μπήκαμε στο καραβάκι και επιβιβαστήκαμε για το σύντομο ταξίδι προς τη Δήλο. Βάλαμε τα γάντια μας χωριστήκαμε σε ομάδες και αρχίσαμε το καθαρισμό.

Η ομάδα μας επισκέφτηκε τη βάση του αρχ



αιολογικού χώρου από όπου και συλλέξαμε ένα τσουβάλι με αντικείμενα. Τα περισσότερα συνδέονταν άμεσα με την επισκεψιμότητα του χώρου. Τι βρήκαμε; Πολλά μα πολλά από τα εισητήρια που είναι απαραίτητα για την είσοδο στο χώρο, πολλά αυτοκόλλητα από τα group ξενάγησης και φυσικά το πιο σύνηθες από όλα γόπες από τσιγάρα.  Εκτός αυτών βρέθηκαν χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα κάποια μπουκάλια με νερό και καλαμάκια πλαστικά και χάρτινα καθώς και πολλά μικρά κομματάκια από πλαστικά αντικείμενα.

                                                              

Ο βυθός και άλλες μεριές του νησιού όμως είχαν άλλη εικόνα εκεί τα αντικείμενα που βρέθηκαν είχαν πολύ μεγαλύτερο όγκο με αποτέλεσμα στο τέλος της δράσης να υπάρχουν γεμάτες σακούλες με ογκώδη και μη αντικείμενα. Η δράση έγινε με τη βοήθεια της All for Blue τη Κυριακή 30/10/2023. Έτσι, με πολύ ωραίο καιρό και πολύ όρεξη μικροί και μεγάλοι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα υλικά από τον αρχαιολογικό χώρο και από το σύνολο του νησιού και το βυθό του. 



Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog



Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις