Το περιβάλλον στο επίκεντρο για το ΕΠΑΛ Μυκόνου

 



Τη Δευτέρα 26/02/2024, με χαρά πήγα στο ΕΠΑΛ Μυκόνου για μία συζήτηση με τους μαθητές του τομέα Οικονομίας & Διοίκησης.  Μαζί, εμβαθύναμε στον κόσμο της ανακύκλωσης, της διαχείρισης αποβλήτων και της κομποστοποίησης.

Αναρωτηθήκαμε για τους τρόπους διαχείρισης, το ποιος είναι ποιο αποδοτικός και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί μία λύση που θα μας απαλλάξει από το ζήτημα των σκουπιδιών.  Πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και απόθεση των αποβλήτων. Τι σημαίνει κάθε μία από τις  συγκεκριμένες δράσεις και ποια πρέπει να εφαρμόσουμε; Ποιές πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε στην καθημερινότητά μας προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να συμβάλουμε στη διατήρηση του πλανήτη μας; 

Η αφορμή για αυτή την  δράση προήλθε από τη γνωριμία μας σε μια εμπορική μαθητική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, τα παιδιά παρουσιάσανε τη start-up επιχείρηση τους EcoInno. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη δράση τους και στο instagram πατώντας εδώ

 Πρόκειται για τη δημιουργία ενός έξυπνου κομποστοποιητή  που δίνει λύση στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα απόβλητα τροφίμων είναι μεγάλο μέρος των αποβλήτων που παράγονται. Η επαναχρησιμοποίηση τους ως χρήσιμο εδαφοβελτιωτικό μέσα από την κομποστοποίηση είναι μία σημαντική λύση που στηρίζεται στις αρχές τις κυκλικής οικονομίας. 


Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά  και το καθηγητή τους κύριο Παπακωνσταντίνου. Η επόμενη δράση μας είναι  στο Γυμνάσιο της Άνω Μεράς Μυκόνου όπου μαζί θα μιλήσουμε στα παιδιά της Γ γυμνασίου για τα απόβλητα τροφίμων και την επιχειρηματική ιδέα των παιδιών. 

            Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις