Ενημέρωση για τη διαχείριση αποβλήτων από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μυκόνου στο Γυμνάσιο Άνω Μεράς





Τη Πέμπτη 29/2, επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Ανω Μεράς Μυκόνου, μαζί με μαθητές από το ΕΠΑΛ Μυκόνου. Ο στόχος της επίσκεψης ήταν να μιλήσουμε στους μαθητές για το ζήτημα των αποβλήτων τροφίμων και τη λύση που έδωσαν  τα παιδιά δημιουργώντας έναν καινοτόμο κομποστοποιητή στα πλαίσια του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece.  



Μιλήσαμε με τα παιδιά κάθε τμήματος ξεχωριστά αρχικά για το ζήτημα των αποβλήτων τροφίμων. Παράλληλα, η ομάδα των παιδιών του ΕΠΑΛ παρουσίασε την επιχειρηματική της ιδέα και τον καινοτόμο κομποστοποιητή της. Με αυτό το τρόπο, οι μικρότεροι μαθητές εμπνεύστηκαν από τους μεγαλύτερους δείχνοντας πώς η καινοτομία μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.


Επίσης, η ομάδα παρουσίασε εικόνες από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης 2024, όπου παρουσίασε την ιδέα της. Σε αυτή την έκθεση, γνωριστήκαμε με τα παιδιά και το καθηγητή τους κύριο Παπακωνσταντίνου τον οποίο και ευχαριστώ για όσα κάναμε αυτές τις μέρες μαζί στα σχολεία της Μυκόνου!

Επίσης, ευχαριστώ την Αλεξάνδρα, την Ελένη, τη Ταρούλα, το Δημήτρη, τον Εμιρίλ και τον Ιάκωβο καθώς και τον καθηγητή τους κύριο Παπακωνσταντίνου για αυτή τη πολύ ωραία δράση!  




           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 
































 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις