Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας – Προοπτικές Απασχόλησης στη VerdeTec


 Η Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία & Κυκλική Οικονομία του ΕΜΠ και το Envinow.gr   στο πλαίσιο της 6ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος διοργανώσαν την εκδήλωση «Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας – Προοπτικές Απασχόλησης». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο MEC Παιανίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η χαρτογράφηση των τομέων πράσινης μετάβασης και η διασαφήνιση των προοπτικών απασχόλησης σε κάθε έναν από αυτούς, όπως και η καταγραφή των δεξιοτήτων και γνώσεων που θα απαιτηθούν από το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης , Κάτοχος Έδρας UNESCO ΕΜΠ για Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία μίλησε για το πως Πράσινη Μετάβαση θα διαμορφώσει το Τοπίο της Απασχόλησης. 

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα "Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας: Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της καινοτομίας" στην οποία συμμετείχαν οι κύριοι Γιώργος Ηλιόπουλος , Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης , Investment & Business Development Manager, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ | CEO, Αειφορική Ηπείρου και ο κύριος  Βασίλης Σίννης – Γενικός Διευθυντής, Quest Energy. 



Το νέο πράσινο, κυκλικό και ψηφιακό πρότυπο οικονομίας αποτελεί μια επαναστατική προσέγγιση που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπαίδευση αναδεικνύεται ως κεντρικός παράγοντας για την προώθηση και την εφαρμογή αυτού του μοντέλου. Εκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζουν στην πράσινη τεχνολογία, την αειφόρο ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της κοινωνίας και της επιχειρηματικής κοινότητας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η καινοτομία παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου αυτού προτύπου οικονομίας. Μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, η καινοτομία προωθείται σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις είναι κλειδί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καινοτομία και την υιοθέτηση πράσινων και κυκλικών πρακτικών. Μέσω της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ενισχύει την καινοτομία και οδηγεί στην επίτευξη ενός βιώσιμου και ανθρώπινου μέλλοντος.

Μπορείτε να δείτε μέρος των τοποθετήσεων της εκδήλωσης εδώ
 

           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις