Η χαρά του να έχεις κατοικίδιο

 



Η μέρα αδέσποτων ζώων μπορεί να έχει δύο διαφορετικές όψεις. Η μία είναι να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε και να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από το θέμα και η άλλη να δράσουμε. Πολλά ζωάκια έκει έξω χρειάζονται σπίτι και αν δεν μπορεί κάποιος να το προσφέρει  ίσως μπορεί να βάλει ένα μπολάκι με νερό ή να βάλει σε αυτά τα πλασματάκια λίγο από το φαγητό που θα πήγαινε κατευθείαν στο κάδο. Και οι μικρές κινήσεις αυτές είναι ικανές να προσφέρουν σίγουρα ένα υπέροχο συναίσθημα, είναι ανιδιοτελείς πράξεις προσφοράς και αυτό που κερδίζει κάποιος είναι η χάρα που προσφέρει.

Η στιγμή που θα αποκτήσεις κάποιο κατοικίδιο είναι  μια στιγμή που θα σου αλλάξει τη ζωή. Η καθημερινότητα σου από εκεί και πέρα θα είναι εντελώς διαφορετική. Βόλτες, αγκαλιές, περιποίηση είναι μέρος της νέας ζωής που θα έχεις. Βέβαια αν και πολλοί λένε με σθένος πως δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ το ζωάκι που τόσο ήθελαν μετά από κάποιο διάστημα κάνουν αυτό το δεν πράξη. 

Με αφορμή τη μέρα αδέσποτων ζώων ας δούμε πως είναι η ζωή των δικών μας φίλων. Γατάκια και σκυλάκια όλα στη κεντρική μας φωτογραφία με τις στιγμές που έχουμε εμείς καταγράψει στα κινητά μας. Βέβαια υπάρχουν και άπειρες που δεν έχουμε προλάβει να της αποτυπώσουμε σε καμία οθώνη. Όλοι έχουμε να πούμε σίγουρα ότι το δικό μας παιδί είναι το καλύτερο και να περιγράψουμε σε άλλους τι κάνει και μας τρελαίνει από αγάπη ή μας τρελαίνει σκέτο!

Είναι φοβερό πως όταν δίνεις αγάπη σε ένα ζωάκι εκείνο σου τη δίνει πίσω πολλαπλάσια! Είναι όμορφο που έχεις ένα δέσιμο που πολύ δε μπορούν να το αντιληφθούν μέχρι να έρθει η στιγμή να αποκτήσουν. Αλλά είναι οξύμορο πως κάποιοι μπορούν να εγκαταλείπουν ή ακόμα χειρότερα να κακοποιούν άκακα πλάσματα. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μου έστειλαν τις στιγμές με τα παιδιά τους. Μη με κρίνεις εμείς έτσι τα νιώθουμε!

Το μήνυμα που εγώ θέλω να σου περάσω σήμερα είναι να δεις τις στιγμές που μπορείς να ζήσεις  με ένα ζωάκι. Έχει πολύ χαρά και αυτή επιλέγω να αποτυπωθεί αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις που έχεις. Δεν είναι μόνο record στο κινητό τα κατοικίδια. Θέλουν γιατρούς, βόλτες, μάζεμα ακαθαρσιών. Είναι ένα νεο κεφάλαιο.Ενδεικτικά μπορείς να βρεις τα τηλέφωνα των φιλοζωικών  σε περίπτωση που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα με ένα απλό κλικ στο dogsvoice

Πρωταγωνιστές του βίντεο δύο απίστευτοι σκύλοι ο Τomby και ο Zoro! Απολαύστε υπεύθυνα! 


Για τη μέρα αυτή όμως έχουμε και άλλα video  με τα γατάκια μας και τα σκυλάκια μας στη σελίδα μας στο facebook. Μπορείς να απολαύσεις υπεύθυνα απεριόριστη γλύκα!!!


Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και
                   στο Instagram: @envgrblog

Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος MSc





Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις