Διασκεδαστικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τη περίοδο των Χριστουγέννων


Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, είναι η τέλεια στιγμή για δραστηιότητες μαζί  με τα παιδιά.  Τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να εμπλακούν τα παιδιά σε οικολογικές δραστηριότητες που όχι μόνο σκορπούν χαρά αλλά διδάσκουν επίσης πολύτιμα μαθήματα για τη βιωσιμότητα. Εδώ είναι μερικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες για να απολαύσετε με τα παιδιά σας στο σπίτι αυτές τις γιορτές.

  • Συγκεντρώστε υλικά από όλο το σπίτι, όπως παλιές εφημερίδες, περιοδικά και χαρτόνια, για να δημιουργήσετε μοναδικά και φιλικά προς το περιβάλλον χριστουγεννιάτικα στολίδια. (Ιδέες μπορείτε να πάρετε και σε προηγούμενο μας άρθρο πατώντας εδώ).
  • Βγείτε έξω για να συλλέξετε κουκουνάρια, κλαδιά και πεσμένα φύλλα. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Αυτό όχι μόνο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, αλλά συνδέει επίσης τα παιδιά με την ομορφιά του φυσικού κόσμου.  (Ιδέες μπορείτε να πάρετε και σε προηγούμενο μας άρθρο πατώντας εδώ).
  • Ξεκινήστε μια νέα παράδοση φυτεύοντας σπόρους μαζί. Επιλέξτε φυτά που αναπτύσσονται εύκολα, όπως βότανα ή λουλούδια και επαναχρησιμοποιήστε  ότι μπορείτε να φανταστείτε ως γλάστρα. Αυτή η δραστηριότητα διδάσκει στα παιδιά για τον κύκλο ζωής των φυτών και καλλιεργεί το αίσθημα ευθύνης.
  • Γίνετε δημιουργικοί με το τύλιγμα δώρων χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Παλιά υφάσματα, παλιοί χάρτες ή ακόμα και ζωγραφιές των παιδιών μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές εναλλακτικές λύσεις συσκευασίας δώρου. 
  • Δημιουργήστε δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα μαζί, από σπιτικά κεριά χρησιμοποιώντας φυσικό κερί μέλισσας έως σπιτικά καλλυντικά. 
  • Τι πιο ωραίο από χριστουγεννιάτικες μυρωδιές; Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μιλήστε στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μη πετάμε το φαγητό μας στα σκουπίδια εξηγώντας τους απλά τη σημαίνει η σπατάλη τροφίμων.
  • Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας ή σε ένα κοντινό πάρκο για να απολαύσετε τα χρώματα αυτής της εποχής αλλά και τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αυτά τα Χριστούγεννα, δημιουργήστε  αναμνήσεις με τα παιδιά σας διδασκοντάς τα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσο ακριβό είναι το δώρο του Άγιου Βασίλη. Αυτές οι μικρές  δραστηριότητες όχι μόνο συμβάλλουν σε μια πιο πράσινη περίοδο διακοπών αλλά χρησιμεύουν και ως πολύτιμα μαθήματα τα παιδιά. Περάστε χρόνο μαζί, αφήστε το τάμπλετ και δημιουργήστε ! Άλλωστε, αυτά μένουν!

Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις