Τι κάνει τελικά ένας περιβαλλοντολόγος;



Η επιστήμη του περιβάλλοντος ανοίγει πόρτες σε μια πληθώρα επαγγελματικών διαδρομών που καλύπτουν από την έρευνα και την εκπαίδευση μέχρι τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διεθνή πολιτική. 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος  δημιουργήσε ένα εξαιρετικό βίντεο, το οποίο φέρνει στο φως τις πολυδιάστατες ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους απόφοιτους του κλάδου. Σε συνέχεια με τα βίντεο που δημιουργήθηκαν πέρσι, φέτος έγινε ένα βίντεο με 4 ακόμα ιστορίες που αναδεικνύουν τις ποικίλες διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι περιβαλλοντολόγοι στην επαγγελματική τους πορεία.

Το βίντεο αποτελεί μια συλλογή προσωπικών εμπειριών και επιτευγμάτων των αποφοίτων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα τομέων. Σαν καλεσμένη ευχαριστώ πολύ το τμήμα που με κάλεσε να πω τη δική μου ιστορία. Το βίντεο βρίσκεται στο youtube  και συμμετέχουν οι  Σοφία Χανιώτη,  Θανάσης Κουκούλης, Κρυσταλλία Ευαγγελάτου και  Τάσος Πεταλάς. Κοινές προπτυχιακές σπουδές διαφορετικές πορείες με επικέντρο το περιβάλλον!

Συνοπτικά, οι περιβαλλοντολόγοι μπορούν να συμμετέχουν στα ακόλουθα :
  1. Ακαδημαϊκή Έρευνα και Διδασκαλία: Αρκετοί απόφοιτοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα, συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα που στοχεύουν στη μελέτη και τη λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να εκπαιδεύσουν την επόμενη γενιά περιβαλλοντολόγων.

  2. Συμβουλευτική και Επιχειρήσεις: Κάποιοι απόφοιτοι δραστηριοποιούνται σε συμβουλευτικές εταιρείες, παρέχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενσωματώσουν πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης ή να συμμορφωθούν με περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

  3. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν επίσης σημαντική παρουσία σε ΜΚΟ, όπου εργάζονται για την προώθηση της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και της διατήρησης των φυσικών πόρων. Συμμετέχουν σε δράσεις και καμπάνιες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής πολιτικής.

  4. Βιομηχανία και Καινοτομία: Σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας, οι περιβαλλοντολόγοι παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και μεθόδων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Συμμετέχουν σε έργα που προάγουν τη βιώσιμη παραγωγή και τη διαχείριση αποβλήτων.

  5. Δημόσιος Τομέας και Πολιτική: Στον δημόσιο τομέα, οι απόφοιτοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών, εργασίας σε κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αν ψάχνεις και εσύ τι θα κάνεις με το μηχανογραφικό ή τι θα κάνεις μετά την αποφοίτηση να ξέρεις ότι έχεις επιλογές!

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις