SUP Free Hackathon- Η νίκη για τo Ecocup

 


Ο 1ος Μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για μία Ελλάδα χώρις Πλαστικά Μίας Χρήσης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου 2020. Mε την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη και την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν τότε στο διαγωνισμό πολλές αποτελούνταν από Περιβαλλοντολόγους με τις ιδέες τους να παρουσιάζονται στο διαγωνισμό. Περισσότερα στοιχεία μπορείς να βρεις στο τότε άρθρο μας SUP Hackathon - Eλλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης - Έντονη η παρουσία περιβαλλοντολόγων στο διαγωνισμό. Εκεί η ομάδα Ecocup είχε λάβει το 3ο βραβείο προχωρόντας στη διαδικασία mentoring που ολοκληρώθηκε με το τελικό διαγωνιστικό μέρος και την ανάδειξη τους σε νικητές.  

Μία ιδέα που δομήθηκε και εξελίχθηκε ουσιαστικά στα πλαίσια του Hackathon και με όλη την υποστήριξη στη πορεία του mentoring κατόρθωσε να φέρει την ομάδα πρώτη. Διάκριση και χρηματικό έπαθλο 40.000 ευρώ. Η αναγνώριση της δουλειάς της ιδέας για την αποφυγή των πλαστικών ποτηριών μίας χρήσης είναι σπουδαίο βήμα για την επόμενη μέρα. Η προώθηση της περιβαλλοντική συνείδησης με την απλή αλλαγή μίας μικρής συνήθειας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του καθενός. 

Tι είναι το EcoCup;

Ένα “πράσινο” ανταποδοτικό σύστημα επιβράβευσης ανάμεσα σε καταναλωτές ροφημάτων & επιχειρήσεις παροχής ροφημάτων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κερδίζουν με εκπτώσεις και  αποκλειστικές προσφορές στα συμβεβλημένα καταστήματα.

Πως λειτουργεί;

  1. Κατεβάζεις την εφαρμογή και εντοπίζεις στον χάρτη το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα.
  2. Χρησιμοποιείς το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι σου
  3. Σκανάρεις το QR code της επιχείρησης και λαμβάνεις την έκπτωση κάθε φορά που αγοράζεις το ροφημά σου
Σύνθημα του ECOCup " Η δύναμη είναι στο ποτήρι σου" 

H ομάδα αποτελείτε από τους :

Θανάσης Κουκούλης -Πτυχιούχος Τμήματος Περιβάλλοντος, Μεταπτυχιακό στην Ψηφιακή Καινοτομία και τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Κατερίνα Κατσαούνη -Πτυχιούχος Τμήματος Περιβάλλοντος - Περιβαλλοντικός Εκπαιδευτής Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Σχεδιασμός UI

Γιάννης Ιωαννίδης Μπραντ - Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό στις Interactive Hardware and Software Technologies

Γεώργιος Αντωνόπουλος - Πτυχιούχος Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Product Manager, Σχεδιασμός UI-UX και Ιστοσελίδας


Μπορείς να ακολουθήσεις του λογαριασμούς του EcoCup στα social media :

Facebook page , Instagram , 


Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τη νίκη της !!!

Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog

Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, MSc Περιββαλοντολόγος

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις