DIY φιλικό προς το περιβάλλον μαλακτικό ρούχων

                                    

Καθώς συνεχίζουμε να προσπαθούμε για πιο βιώσιμη ζωή, η αναζήτηση για φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο είναι η ρουτίνα πλυσίματος ρούχων μας. Τα μαλακτικά υφασμάτων του εμπορίου περιέχουν συχνά χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και την υγεία μας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε πώς να δημιουργήσετε το δικό σας μαλακτικό υφασμάτων DIY, προσφέροντας μια πιο πράσινη, πιο φυσική επιλογή για απαλά και φρέσκα ρούχα.

Συστατικά:

- 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι

- 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

- 20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 1. Το λευκό ξύδι είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον συστατικό. Βοηθά στην απαλότητα των υφασμάτων, στην εξάλειψη των οσμών και δρα ως φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας.

2. Η μαγειρική σόδα όχι μόνο μαλακώνει τα υφάσματα αλλά βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των οσμών και στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του μείγματος.

3. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια για να προσθέσετε ένα ευχάριστο άρωμα στο μαλακτικό των υφασμάτων σας. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν έλαια λεβάντας, ευκάλυπτου
ή εσπεριδοειδών.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οδηγίες:

1.  Σε ένα μεγάλο μπολ ή δοχείο, συνδυάστε το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Να είστε προετοιμασμένοι για λίγο αφρισμό καθώς τα δύο συστατικά αντιδρούν – αυτό είναι φυσιολογικό και ασφαλές.

2. Μόλις υποχωρήσει o αφρισμός, προσθέστε το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή του λαδιού.

3. Ρίξτε το μαλακτικό σε ένα καθαρό, αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση. Ένα ανακυκλωμένο γυάλινο βάζο ή πλαστικό δοχείο με σφιχτό καπάκι λειτουργεί καλά.

4.  Χρησιμοποιήστε το μαλακτικό υφασμάτων  όπως θα κάνατε με ένα εμπορικό. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα στη θήκη του μαλακτικού στο πλυντήριό σας η κατά το ξέβγαλμα αν πρόκειται για πλύσιμο στο χέρι.


Πλεονεκτήματα του οικολογικού μαλακτικού υφάσματος:

1. Δημιουργώντας το δικό σας μαλακτικό υφασμάτων, αποφεύγετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών δοχείων μιας χρήσης και των επιβλαβών χημικών ουσιών που βρίσκονται συχνά σε εμπορικά προϊόντα.

2. Αυτό το μαλακτικό υφασμάτων δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικό. Τα συστατικά είναι προσιτά και άμεσα διαθέσιμα, προσφέροντας μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις επιλογές που αγοράζονται από κάποιο κατάστημα.

3. Προσαρμόστε το μαλακτικό των υφασμάτων σας στις προτιμήσεις σας πειραματιζόμενοι με διαφορετικά αιθέρια έλαια. Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό μείγμα λεβάντας ή ένα αναζωογονητικό μείγμα εσπεριδοειδών που ταιριάζει στη διάθεσή σας.

4. Τα φυσικά συστατικά αυτού του μαλακτικού υφάσματος είναι απαλά με τα υφάσματα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ρούχων και των λευκών ειδών σας.

Η υιοθέτηση μιας πιο πράσινης ρουτίνας πλυσίματος ρούχων δεν αφορά μόνο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. είναι επίσης μια ευκαιρία να πάρουμε τον έλεγχο των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να μαλακώνετε τα ρούχα σας φυσικά, προσφέροντας αίσθηση φρεσκάδας ενώ συμβάλλετε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. 


Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις