Aν είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής γίνε Horizon Europe Young Observer



Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην ΕΕ καλούνται να γίνουν "νέοι παρατηρητές" στις αξιολογήσεις των προτάσεων του προγράμματος "Ορίζοντας Ευρώπη". Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε πώς η ΕΕ επιλέγει έργα για χρηματοδότηση.

Θα παρακολουθήσετε το έργο των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αξιολογούν τις προτάσεις. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να βιώσετε άμεσα πώς χρησιμοποιείται ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το πρόγραμμα "Ορίζοντας Ευρώπη", επιλέγοντας τις καλύτερες προτάσεις σε μια δίκαιη και αμερόληπτη διαδικασία αξιολόγησης μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Θα αποκτήσετε γνώσεις και υποστήριξη για να αναπτύξετε δεξιότητες σχετικές με την αξιολόγηση προτάσεων, θα αποκτήσετε μια εσωτερική άποψη και θα ευαισθητοποιηθείτε σχετικά με τις ευκαιρίες των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΕ, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα στην καριέρα σας. Εάν επιλεγείτε και συμμετάσχετε με επιτυχία, θα λάβετε πιστοποιητικό "Νέου παρατηρητή", το οποίο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα διαδραματίσετε καθοριστικό ρόλο στη δοκιμή αυτής της νέας πρωτοβουλίας, παρέχοντας ανατροφοδότηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχοντας σε δράσεις παρακολούθησης για να εμπνεύσετε τους νέους να ασχοληθούν με την έρευνα. 

Θα εντείνει τις προσπάθειες για να συμπεριληφθούν οι προτεραιότητες για τη νεολαία στους σχετικούς τομείς πολιτικής της ΕΕ και σε κάθε επίπεδο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι νέοι με λιγότερες ευκαιρίες, ώστε να αποκτήσουν σχετικές γνώσεις και εμπειρίες για να γίνουν ενεργοί και αφοσιωμένοι πολίτες. Σε όλα τα επίπεδα, ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό, το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας στοχεύει να υποστηρίξει τους νέους να συμμετάσχουν σε ευκαιρίες που μπορούν να ενισχύσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Οι φοιτητές που είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, σε πανεπιστήμιο σε κράτος μέλος της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε αυτή την πρωτοβουλία. Φοιτητές που προέρχονται από μειονεκτούντα και διαφορετικά περιβάλλοντα ή ανήκουν σε ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να υποβάλουν αίτηση.  

Εάν είστε επιλέξιμοι, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμπληρώνοντας το προφίλ σας στην πύλη Horizon Europe Funding and Tenders Portal, ακολουθώντας τις οδηγίες. Η διαδικασία επιλογής των Νέων Παρατηρητών είναι συνεχής, από την έναρξη της πρόσκλησης (1η Απριλίου 2022) έως τη λήξη της πρόσκλησης (14 Δεκεμβρίου 2022). Οι νέοι παρατηρητές θα κληθούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα των αξιολογήσεων. Υποβάλετε αίτηση τώρα για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας.

Μόλις επιλεγείτε ως νέος παρατηρητής, θα κληθείτε να συμμετάσχετε στις αξιολογήσεις των προσκλήσεων του προγράμματος "Ορίζοντας Ευρώπη" που πραγματοποιούνται από τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι αξιολογήσεις καλύπτουν όλους τους τομείς της επιστήμης με την ευρεία έννοια, από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες έως τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική.

Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, αλλά σε περιορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθεί επιτόπια συνεδρίαση αξιολόγησης στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση επιτόπιας συμμετοχής, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής και η ημερήσια αποζημίωση θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα λάβετε ένα εισαγωγικό σεμινάριο που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής κατάρτισης και των θεμάτων δεοντολογίας (εμπιστευτικότητα, σύγκρουση συμφερόντων, κώδικας δεοντολογίας κ.λπ.), ώστε να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε επαρκώς με τη διαδικασία και τα θέματα που αξιολογούνται και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας. Από την έναρξη της παρακολούθησης της διαδικασίας αξιολόγησης, θα αντιστοιχηθείτε με έναν μέντορα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος θα σας συνοδεύει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Για περισσότερα μπορείτε να πατήσετε εδώ

Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog


Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις