Workshop: Δημιουργία Σχολείων Μηδενικών Αποβλήτων


 Το Athens Science Festival (ASF) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και εστιάζει στην επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και τη μάθηση. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, από μαθητές και φοιτητές μέχρι ενήλικες και οικογένειες, και προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για όλα τα ενδιαφέροντα.

Δραστηριότητες:

  • Διαδραστικά εκθέματα: Καινοτόμες τεχνολογίες, επιστημονικά πειράματα και εκθέματα που αγγίζουν διάφορους κλάδους της επιστήμης.
  • Εργαστήρια: Βιωματικά εργαστήρια και  νέες δεξιότητες σε STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) θέματα.
  • Ομιλίες: Ακούστε διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές και innovators να μιλούν για το έργο τους και τις μελλοντικές τάσεις.
  • Προβολές: Παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ και ταινίες με επιστημονικό περιεχόμενο.
  • Εκδηλώσεις για παιδιά: Συμμετέχετε σε διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά.


Workshop: Δημιουργία Σχολείων Μηδενικών Αποβλήτων

Σε αυτό το workshop, οι καθηγητές θα μάθουν πώς να μετατρέψουν το σχολείο τους σε ένα σχολείο μηδενικών αποβλήτων. Το workshop στηρίζεται στη δημιουργία συνηθειών εντός και εκτός τάξης ώστε να μειώσουμε τον όγκο των αποβλήτων μας και να κατανοήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου. Επιπλέον, στόχος είναι η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στην εκπαίδευση μέσω της βιωματικής μάθησης.

Εισήγηση: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος

Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο πατώντας εδώ

           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις