Ώρα της Γης: Σβήνοντας τα φώτα, φωτίζουμε το μέλλον!



Τι είναι η Ώρα της Γης;

Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια περιβαλλοντική δράση, που διοργανώνεται από το WWF, καλώντας εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Φέτος, η Ώρα της Γης λαμβάνει χώρα στις 25 Μαρτίου 2024, στις 20:30 τοπική ώρα.

Πώς ξεκίνησε;

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σβήσαν τα φώτα για μια ώρα. Η πρωτοβουλία υιοθετήθηκε από το WWF και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές δράσεις στον κόσμο.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Σβήνοντας τα φώτα, στέλνουμε ένα συμβολικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τον πλανήτη μας. Παράλληλα, η Ώρα της Γης έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Αριθμητικά στοιχεία:

  • 2023: 190+ χώρες, 7.000+ πόλεις, 17.000+ μνημεία
  • Εξοικονόμηση ενέργειας: 450.000.000 kWh
  • Μείωση CO2: 200.000 τόνοι
  • Συμμετοχή: 2 δισεκατομμύρια+ άνθρωποι

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Είναι πολύ απλό! Στις 23 Μαρτίου 2024, στις 20:30, σβήστε τα φώτα στο σπίτι σας για μια ώρα.

Αν είστε εκπαιδευτικός μπορείτε να ενθαρρύνεται τους μαθητές σαν να συμμετέχουν στην ώρα της γης και να διοργανώστε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Η Γη μου, το μέλλον μου". Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στα social media με ένα hashtag ή δείξτε τις φωτογραφίες σας στη τάξη και συζητήστε για αυτή τη μία ώρα με σβηστά τα φώτα.

Σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας. Η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να χτίσουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για όλους.

           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις