Καλώς ήρθες διαδικτυακέ αναγνώστη !!!




Διαδικτυακέ αναγνώστη σε καλωσορίζω στο blog  μας environmental scientist point of view. Εδώ όπως καταλαβαίνεις θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν το περιβάλλον.  Θέματα περιβάλλοντος που αφορούν την Ελλάδα , αλλά και θέματα ευρύτερα παγκόσμιας κλίμακας.  Τα θέματα θα ποικίλουν με άξονα πάντα το περιβάλλον. 

Δε μιλάμε για ένα φυσιολατρικό blog όπου θα αναδεικνύεται η ομορφιά της φύσης. Τα θέματα γύρω από το περιβάλλον κινούνται σε πολλά επίπεδα από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την ρύπανση , τη διαχείριση κρίσεων , τη λειτουργία των οικοσυστημάτων. Έτσι κάποιες φορές το κλίμα θα είναι πιο ευχάριστο από άλλες. 

Το ύφος δεν θα είναι καθαρά επιστημονικό αλλά οι πηγές πληροφόρησης θα είναι επιστημονικά κείμενα. Άλλες φορές μπορεί να είναι απλές σκέψεις γύρω από κάποιο θέμα. Το ποιοι αρθρογραφούν θα μπορείς να το δεις σε κάθε κείμενο με  σχετική πληροφόρηση.  Το κοινό στοιχείο όλων όμως είναι η αρχική μας βάση. Το πτυχίο μας ! Φοιτήσαμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πλέον ως περιβαλλοντολόγοι θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες απο τις γνώσεις που αποκτήσαμε .

Οι γνώσεις που αποκτάς από τις σπουδές σου είναι ικανές να σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα  από άλλη οπτική . Για παράδειγμα , όπως ενας προγραματιστής που όταν  λες αν   εκείνος σκέφτεται συνάρτηση if… then , ο ψυχολόγος που  αναλύει καταστάσεις και γεγονότα με διαφορετικό τρόπο από τους υπολοίπους , εεε  έτσι και εμείς  βλέπουμε τα πράγματα γύρω με έναν άλλο τρόπο.

Αφήνουμε λοιπόν τις εισαγωγές και τα λέμε στα κείμενα που έρχονται!

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις και θα τα πούμε σύντομα …




  • Eπιμέλεια κειμένου: Σοφία Χανιώτη
  • Επιμέλεια βίντεο: Σοφία Χανιώτη


Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις