Μάθε για το COP26 που θέτει τις βάσεις για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

 



Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, ηγέτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για πρώτη φορά για να συνεργαστούν για την κλιματική αλλαγή. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τις χώρες να υπογράψουν μια συμφωνία για το κλίμα, δεσμεύοντας κάθε χώρα να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτή θα είναι η 26η ετήσια διάσκεψη που καλεί 197 χώρες να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή. Η Διάσκεψη για το Κλίμα θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας θεωρείται μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ευρώπης και έχει θέσει ως στόχο να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030.

Η πιο σημαντική τελευταία COP πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 2015, όπου οι χώρες υπέγραψαν την ομώνυμη συμφωνία, ενημερώνοντάς την κάθε πέντε χρόνια και θέτοντας πιο φιλόδοξους στόχους για να διατηρήσουν την άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η Συμφωνία του Παρισιού σε βιομηχανικό επίπεδο εφαρμόστηκε το 2016 και οι χώρες θα προτείνουν νέους στόχους μέχρι το τέλος του 2020, αλλά πολλές δικαιολογούν την πανδημία που δεν το έκαναν.

Περισσότεροι από 120 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, ενώ θα ακολουθήσει δράση από τον υπουργό περιβάλλοντος και άλλους αξιωματούχους. Πολλές ρυπογόνες χώρες, όπως η Ρωσία, έχουν θέσει στόχους για το 2060. Η προστασία των δασών, των υγροτόπων και άλλων συλλεκτών άνθρακα θα είναι ένα από τα θέματα της συνάντησης, καθώς μόνο το 3% των χρημάτων που επενδύονται στην κλιματική αλλαγή θα διατεθεί για τη διατήρηση της φύσης

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις