Φωτογραφικός διαγωνισμός : «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη: Στόχος μας κάθε μέρα!» , με έπαθλο 300 ευρώ

Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus συνδιοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξης: Στόχος μας κάθε μέρα!».

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι λάτρεις της φωτογραφίας και οι υπέρμαχοι της βιωσιμότητας! Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο και πολύ φαντασία!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κατοίκους της Αττικής και στόχος του είναι oι φωτογραφίες να αποτυπώσουν το πώς αντιλαμβάνονται την καθημερινότητά τους οι πολίτες της, με βάση τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και να προτείνουν λύσεις.


Επίσης, οι διαγωνιζόμενοι/ες θα κληθούν να υποβάλλουν προτάσεις για το πώς θα ήθελαν να αλλάξει η γειτονιά στην οποία ζουν, προκειμένου αυτή να γίνει πιο βιώσιμη.

Διαδικασία υποβολής

Οι διαγωνιζόμενοι/νες μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους – ασπρόμαυρες ή έγχρωμες- έως τις 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:00 στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν πατώντας εδώ.

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν τη μορφή JPEG και το σχετικό αρχείο να φέρει το επίθετο του/της διαγωνιζόμενου/ης (παράδειγμα: amalia-oikonomou.jpg). Η  φωτογραφία θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται και από μια μικρή περιγραφή (50 έως 150 λέξεις) για το τι θα ήθελε ο/η διαγωνιζόμενος/η να αλλάξει στη γειτονιά του/της, έτσι ώστε αυτή να γίνει πιο βιώσιμη. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν είτε να ανεβάσουν την πρότασή τους οι ίδιοι στην πλατφόρμα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (https://futureu.europa.eu/?locale=el) ή να μας την στείλουν για να την ανεβάσουμε εμείς!

Ανάδειξη νικητή

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των φωτογραφιών, όλες οι φωτογραφίες που έχουν σταλεί θα ανέβουν στις σελίδες των τριών κέντρων συνδιοργανωτών στο Facebook σε άλμπουμ με την ονομασία «EDs Αττικής και Πειραιά: Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021», στις 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00.

Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να «ψηφίσουν» την αγαπημένη τους φωτογραφία, στις σελίδες των συνδιοργανωτών, στις σελίδες των συνδιοργανωτών, που είναι οι ακόλουθες:

-Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής

-Europe Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

-Europe Direct Piraeus

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, (ανάρτηση των φωτογραφιών στο Facebook) έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα, στις 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00

Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κοινοποιήσεις (shares), αθροιστικά και από τις 3 σελίδες των συνδιοργανωτών, θα είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού και θα κερδίσει μια δωροεπιταγή για είδη τεχνολογίας, αξίας 300 ευρώ!

Επίσης, ο/η νικητής/ρια θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τη φωτογραφία του και τι θα ήθελε να αλλάξει στην γειτονιά του στο Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και
                   στο Instagram: @envgrblog


Επιμέλεια: Σοφία Χανιώτη, Περιβαλλοντολόγος 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις