Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία»


Το περιβαλλοντικό φεστιβάλ " Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία" διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με την Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος (ΕΠΠΕ). Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στα σχετικά θέματα κατα τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Από τις 21 έως τις 28 Φεβρουαρίου υπάρχουν δράσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων ανοιχτές προς το κοινό. 

Σήμερα, Τρίτη 22/2 είχα τη δυνατότητα για τη πρώτη μου ομιλία σε ένα τέτοιο γεγόνος. Τίτλος της :«H περιβαλλοντική εκπαίδευση ως εργαλείο διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και ενεργού συμμετοχής». Η κυρία Καραπαναγιώτη Χρυσή θα παρουσιάσει ομιλία με τίτλο «Προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά». Η κυρία Βασιλάτου Βασιλική θα μιλήσει για την ατμοσφαιρική ρύπανση, ο κύριος Τασιός Παναγιώτης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η κυρία Σαλωμλιδη Μαρία  για το θαλάσσιο οικοσύστημα της Ελλάδας. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης η παρουσία των περιβαλλοντολόγων είναι έντονη και φανερώνει τους διαφορετικούς τομείς στους οποίους συνεισφέρουν.

Παράλληλα , πέρα από τις ομιλίες η ΕΠΠΕ έχει περίπτερο ενημέρωσης τόσο των μαθητών όσο και των επισκεπτών,  για τις  προοπτικές απασχόλησης των περιβαλλοντολόγων στην Ελλάδα και για τις δράσεις του συλλόγου. 

 



Επιπλέον, στο Φεστιβάλ υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως πειράματα φυσικής για τους μαθήτες,θεατρικά δρώμενα ακόμα και παρουσιάση robot με δημιουργό έφηβο μαθητή! 









Eπιμέλεια : Σοφία Χανιώτη, Sustainability Engagement Executive 

Bρείτε  μας στο Facebook : Blog περιβαλλοντικών θεμάτων: env-gr.blogspot.com και

                   στο Instagram: @envgrblog

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις