Η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος στο Athens Science Festival: Δράσεις για Παιδιά και Εκπαιδευτικούς




Το Athens Science Festival αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εκπαιδευτικά γεγονότα στην Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εκπαιδευτικών για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ., στο Κεντρικό Προαύλιο, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως καλαθοσφαίριση, Bowling και Jenga, προσφέροντας έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μάθουν περισσότερα για το περιβάλλον.

Την ίδια μέρα, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:15 π.μ., στις Δεξαμενές Καθαρισμού, θα πραγματοποιηθεί workshop για παιδιά με θέμα "(Μικρο)πλαστικά στο Περιβάλλον", όπου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον αρνητικό αντίκτυπο των μικροπλαστικών στο περιβάλλον και τον τρόπο πρόληψής τους.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ., στο Κεντρικό Προαύλιο, θα πραγματοποιηθούν ξανά οι ίδιες δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση, bollowing, jenga) προσφέροντας μια μέρα γεμάτη διασκέδαση και μάθηση για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Επίσης, το Σάββατο 20 Απριλίου, θα διεξαχθεί workshop στους Παλαιούς Φούρνους και στο INNOVATHENS. Στους Παλαιούς Φούρνους, από τις 3:00 μ.μ. έως τις 3:45 μ.μ. και από τις 4:00 μ.μ. έως τις 4:45 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί workshop Origami, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να μάθουν για αυτή την τέχνη. Στο INNOVATHENS, από τις 4:00 μ.μ. έως τις 4:50 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί workshop για εκπαιδευτικούς με θέμα "Δημιουργία Σχολείων μηδενικών αποβλήτων", με στόχο την ενίσχυση των δράσεων μέσα στη τάξη και τη κατάκτηση των περιβαλλοντικών μας στόχων ώστε τελικά να περιορίσουμε τα απόβλητα μας εντός και εκτός σχολείου.

Με αυτές τις δράσεις, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών και εκπαιδευτικών για θέματα περιβάλλοντος, ενισχύοντας την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το Athens Science Festival μπορείτε να βρείτε εδώ. Ακολούθως, μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις της Ένωσης.


Mέρα

Ώρα

Μέρος

Δράση

Πέμπτη 18.04

9.00-14.00

Κεντρικό Προαύλιο

Καλαθοσφαίριση, Bowling, Jenga

Πέμπτη 18.04

9:30 - 10:15

Δεξαμενές Καθαρισμού

(Μικρο)πλαστικά στο Περιβάλλον

Σάββατο 20.04

11:00-19:00

Κεντρικό Προαύλιο

Καλαθοσφαίριση, Bowling, Jenga

Σάββατο 20.04

15:00 - 15:45, 16:00 - 16:45

Παλαιοί Φούρνοι

Origami

Σάββατο 20.04

16:00-16:50

INNOVATHENS

Δημιουργία Σχολείων μηδενικών αποβλήτων


           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις