Το Τμήμα Περιβάλλοντος στο Athens Science Festival



Το Athens Science Festival αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά και επιτυχημένα εκπαιδευτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, συγκεντρώνει εκατοντάδες επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και ενδιαφερόμενους από διάφορους τομείς και ηλικίες, προσφέροντας μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που αφορούν την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Το Athens Science Festival προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. Είναι μια ευκαιρία για τους νέους να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από παιγνίδια και δραστηριότητες, ενώ παράλληλα παρέχει στους ενήλικες τη δυνατότητα να εμβαθύνουν σε θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος και να ανταλλάξουν απόψεις με επαγγελματίες του χώρου.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει ενεργά στο Athens Science Festival το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή, 20 και 21 Απριλίου αντίστοιχα, στον χώρο του INNOVATHENS. Με δύο διαφορετικά εργαστήρια, προσφέρει μια πλούσια εμπειρία γνώσης και διασκέδασης για παιδιά και ενήλικες.

Το Σάββατο, στις 16:00-16:50, το Τμήμα Περιβάλλοντος παρουσιάζει το εργαστήριο "Χημικά στην Καθημερινότητά μας". Μέσα από αυτο το workshop, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο τα χημικά που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας και το περιβάλλον.

Την Κυριακή, στις 14:00-14:45, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "Ανακάλυψε τα Οικοσυστήματα" και απευθύνεται σε παιδιά. Μέσα από αυτό το workshop τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον κόσμο των οικοσυστημάτων και μαθαίνουν πως είναι οργανωμένο ένα οικοσύστημα και πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες το επηρεάζουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους των δράσεων.

Mέρα

Ώρα

Μέρος

Δράση

Σάββατο 20.04

16:00-16:50

INNOVATHENS

Χημικά στην καθημερινότητά μας

Kυριακή 21.04

14:00 - 14:45

INNOVATHENS

Ανακάλυψε τα οικοσυστήματα

          
           Βρείτε  μας στο Facebook : Envgrblog και στο Instagram: @envgrblog 

Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις