Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο Καλό Λιβάδι στα πλαίσια των εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

 



Στις 3 Αυγούστου, η παραλία Καλό Λιβάδι στη Μύκονο έλαμψε περισσότερο από ποτέ, καθώς δεκάδες εθελοντές συγκεντρώθηκαν για να την απαλλάξουν από τα απορρίμματα και να της χαρίσουν την καθαρότητα που της αξίζει. Στις 11  το πρωί γονείς και παιδιά εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες, επιδόθηκαν στη σημαντική αποστολή του καθαρισμού. Με χαμόγελα και ενθουσιασμό, οι συμμετέχοντες σάρωσαν την παραλία, μαζεύοντας πλαστικά, αλουμίνιο, χαρτιά και κάθε είδους απορρίμματα στη παραλ΄΄ια.

Ο καθαρισμός αυτός δεν ήταν απλά μια καθημερινή δραστηριότητα. Ήταν μια ουσιαστική πράξη αγάπης και φροντίδας για τον πλανήτη μας. Κάθε κομμάτι σκουπιδιού που μαζεύτηκε ήταν ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση του μοναδικού φυσικού τοπίου της Μυκόνου και της προστασίας της θαλάσσιας ζωής που κινδυνεύει από τη ρύπανση.


Η συμμετοχή σε δράσεις όπως ο καθαρισμός της παραλίας Καλό Λιβάδι έχει ανεκτίμητη αξία, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ίδια την κοινότητα. Αυτές οι πρωτοβουλίες ενισχύουν το αίσθημα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Μας υπενθυμίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευθύνη μόνο των μεγάλων οργανισμών, αλλά και δική μας, των καθημερινών ανθρώπων.

Επιπλέον, τέτοιες δράσεις έχουν παιδευτική διάσταση. Καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση, ειδικά στα παιδιά και στους νέους που συμμετέχουν. Βλέποντας τα άμεσα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να δρουν υπεύθυνα και να προστατεύουν τη φύση στο μέλλον. Κάθε δράση, όσο μικρή κι αν φαίνεται, προσθέτει στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μύκονο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εβδομάδες με στόχο τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σελίδα  Eργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης | Facebook


Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κύριο Σαχά για τον εξοπλισμό και τη βοήθεια του σε αυτή τη δράση!



Σχόλια

Προηγούμενες Αναρτήσεις